top of page

Wie we zijn

De Galatea foundation is opgericht in 2018 door Jaap Versteegh en Joke van Veen. Zij zijn eigenaar van Kunsthandel Pygmalion in Maarssen-Dorp. De foundation is ontstaan uit een gezamenlijke passie van Jaap en Joke voor de kunst en de muziek, en zij zijn begaan met het huidige vluchtelingenvraagstuk. Vanuit deze betrokkenheid willen ze met deze foundation kunstenaars met een migratieverleden en getalenteerde maar minder gefortuneerde musici een podium  geven in Nederland.

Mikkel Hofstee

voorzitter

Mikkel Hofstee studeerde bestuurskunde in Leiden, waarna hij 7 jaar voor ABNAMRO in het buitenland werkte. In 2002 startte hij Lifeguard, een adviesbureau voor vitale organisaties. Hij is medeoprichter van de Amsterdam City Swim en auteur van Oermens 2.0. Zijn liefde voor kunst is hem met de paplepel in gegoten, zijn ouders zijn hun hele leven actief geweest in de kunstwereld. 

Jaap Versteegh

oprichter en bestuurslid

Jaap Versteegh is mede oprichter van de Galatea Foundation. Hij is opgeleid als kunstenaar in  o.m. de University of Pittsburgh (VS) en Academie Minerva te Groningen en studeerde kunstgeschiedenis in Amsterdam. Werkzaam geweest als docent aan de HvU en de Universiteit Leiden. Momenteel is hij  kunsthandelaar/eigenaar van kunsthandel Pygmalion te Maarssen en gastconservator bij musea.

Hetje van Spronsen
secretaris

Hetje van Spronsen rondde de opleiding Internationale Studies af aan de Hoge School van Utrecht. Sindsdien is zij werkzaam in commerciële functies bij verschillende mediabedrijven. Sinds 2007 werkt zij bij de algemene boeken uitgeverij  Unieboek | Het Spectrum.

Vanaf de oprichting voelt zij zich betrokken bij de organisatie en het doel van de Foundation.

Joke van Veen
oprichter en penningmeester

Joke is medeoprichter van de Galatea Foundation.  Daarnaast is zij mede eigenaar van kunsthandel Pygmalion en  organisator van kleine concerten.

Op het culturele vlak heeft zij verschillende (bestuurs)functies uitgeoefend.

Lieuwe Faber
bestuurslid

Lieuwe is ingenieur in de elektronica en afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool. Daarna heeft hij aan de TSM business school bedrijfskunde gestudeerd. Hij werkt inmiddels al ruim 24 jaar bij de KPN en is bij diverse verenigingen betrokken.

Wilma Sütö
bestuurslid en lid van de jury

Wilma is conservator van het Dordrechts museum. Hiervoor was ze werkzaam bij de Mondriaanstichting en diverse musea. Tevens bestuurslid en jury bij een aantal culturele instellingen.

Kunst voorbij grenzen

Adviseurs

Senad Alic

artistiek leider van De Werkelijkheid en lid van de jury

Comité van aanbeveling

de heer
Gary Schwartz


Rembrandt specialist en oprichter CODART

de heer
Peter Schoon

vh algemeen directeur Dordrechts Museum

de heer
Bart Rutten

algemeen directeur Centraal Museum Utrecht

de heer
Jop Ubbens

vh directeur Christie’s. Amsterdam

Organisatie

De Galatea foundation bestaat uit een bestuur van vier personen en drie adviseurs, waarvan  twee in de jury zitten. Deze juryleden beoordelen samen met het bestuur de ingezonden werken van de kunstenaars, stellen de shortlist op en bepalen met elkaar de winnaar van de jaarlijkse Galatea prijs.

We stellen ze graag aan u voor: 

Beloningsbeleid

Voor hun werkzaamheden ontvangen bestuurders geen beloning. Bestuurders  kunnen recht hebben op vergoeding van de door hen in de uitoefening van hun functie (in redelijkheid) gemaakte kosten.

Algemene gegevens

KvK: 73256684
RSIN: 859424200
Bankrek nr:  NL29 INGB 0008 9238 86

Documenten

Hieronder kunt u ons beleidsplan en jaarverslagen downloaden
In het beleidsplan kunt u meer lezen over onze doelstelling.

bottom of page