top of page

Kunst

Ben jij professioneel kunstenaar en heb je een recent migratieverleden? Dan kan Galatea je ondersteunen bij de cultureel-artistieke inburgering en het vegroten van je carrière perspectieven. We organiseren diverse exposities en evenementen. 

Galatea Kunstprijs

Galatea Kunstprijs is een kunstprijs die wordt georganiseerd door de Galatea Foundation in samenwerking met het Dordrechts Museum. De prijs is in het leven geroepen om kunstenaars met een recent migratieverleden* op weg te helpen binnen de Nederlandse kunstwereld.

Om het jaar wordt er een open call uitgezet, waarna een jury enkele kunstenaars selecteert. Zie verderop op deze pagina.

Deze kunstenaars krijgen een plek in een gezamenlijke tentoonstelling. Halverwege de tentoonstelling zal er een winnaar gekozen worden. De winnaar ontvangt een penning en een geldbedrag van €2.500 ter ondersteuning van verdere creatieve ontwikkeling in Nederland.  Ook zal er door het publiek een favoriet gekozen worden. De winnaar van de publieksprijs ontvangt een eervolle vermelding op zaal. 

Kunst voorbij grenzen

Deelnemen aan de Galatea Kunst prijs

Voor wie?
De Galatea Kunstprijs is voor professionele kunstenaars met een migratieverleden*. Zie ook de voorwaarden hieronder.

 

Hoe doe ik mee?

Medio 2024 komt er een 'open call' voor de Galatea Kunstprijs 2025.

De tentoonstelling die gekoppeld is aan deze kunstprijs zal weer gehouden worden in het Dordrechts museum te Dordrecht.

Het formulier om je daarvoor op te geven komt dan op deze site en we vragen daarin om jouw gegevens, motivatie voor deelname en overzicht van jouw werk.

 

Wat zijn de voorwaarden:

  • je bent professioneel werkzaam kunstenaar

  • je hebt een recent migratieverleden (ca. max 8 jaar) *

  • je bent in het bezit van een verblijfsvergunning voor Nederland of een Europees paspoort** 

  • je bent woonachtig in het Koninkrijk der Nederlanden

  • je bent beschikbaar om tijdens de duur van de tentoonstelling af en toe aanwezig te zijn in het Dordrechts Museum***

 

* Onder ‘migratieverleden’ wordt verstaan kunstenaars die hun land hebben moeten ontvluchten en in Nederland een nieuws kunstenaars bestaan op willen bouwen.

** Deelnemers moeten in het bezit zijn van een Nederlandse verblijfsvergunning of een Europees paspoort omdat er volgens de wet anders geen werkverschaffing mag plaatsvinden. 

*** In de tentoonstelling worden de kunstenaars geportretteerd d.m.v. een video/fotoportret. De kunstenaars moeten o.a. hiervoor enkele keren aanwezig zijn in het museum. Eventuele reiskosten worden dan vergoed.

 

Ik schrijf mij in en dan?
Een jury beoordeelt de motivatie en kwaliteit van het werk en kiest kandidaten om deel te nemen aan een groepstentoonstelling in het Dordrechts Museum. 

 

De Foundation beoogt niet de persoonlijke materiële belangen van individuele kunstenaars te bevorderen.

De Galatea Etalage bij Kuub.space

Kuub.space, een kunst – en werkruimte in de binnenstad van Utrecht, opent vanaf half augustus een kleine expositieruimte voor gevluchte kunstenaars in Nederland.Dit project is een samenwerking tussen Kuub.Space en de Galatea Foundation.

 

Elke 4 weken zal hier een andere kunstenaar exposeren. Zie hiervoor in de agenda.

 

Ceren Çoban is de curator van deze tentoonstellingen in Kuub space. 

bottom of page