top of page

Ik ben een kunstenaar die danst op de melodieën van dromen en realiteit, en mijn palet put uit de altijd veranderende lucht en de diepten van de zeeën. Mijn werken weerspiegelen mijn ziel, waarbij verbeelding wordt vermengd met diepe menselijke emoties. Ik ga op een reis die de complexiteit van het bestaan en de menselijke ervaring verkent. Elk stuk dat ik maak, dient als een poort naar een wereld buiten tijd en ruimte, en nodigt kijkers uit om zich onder te dompelen in een droomachtige sfeer waar schoonheid en pijn in harmonieuze balans samenkomen.


DE ANTI-HELDEN HELD 

“Naar Syrië afkomstige schilder, geïdentificeerd met de kraai. Een liefhebber van vrijheid, en net als de kraai had ik geen keuze in zijn kleur of stem. Net zoals ik geen keuze had in het uitbreken van de oorlog in mijn land en mijn daaropvolgende reis naar Nederland als vluchteling. 

In mijn schilderijen streef ik naar perfectie en schoonheid, volgens de normen en principes die mij zijn bijgebracht te midden van chaos en verwarring. Als je mij wilt begrijpen, kijk dan naar mijn kunstwerken."
Abd Alkader Abd Alwahed

(

1979

)

Slot Zeist

2022

bottom of page